Curs 2012/14

PLADECURS1314

Com podem anar per feina si no en tenim?- es preguntaran uns. Què té a veure el treball amb la nostra vida a l’MCJ-MUEC?- es preguntaran uns altres.

Després de parlar sobre com contribuir a una economia responsable i de comunió, creiem que el següent pas és preguntar-nos: Com podem influir en l’economia com a cristians? Què hi tenim a dir respecte el treball? Com ho entenem?

És per això que durant els propers dos anys, i  ens plantegem un repte molt ambiciós com a militants i com a cristians: treure l’entrellat sobre què significa el concepte de treball segons l’òptica cristiana i entendre com podem incidir positivament en el nostre entorn a través del nostre treball/estudis diaris. Com a seguidors de Jesús, mort i ressuscitat, sentim un crit de l’Evangeli que ens insta a viure esperançats malgrat les dificultats.

A partir de les inquietuds que van sorgir en la darrera assemblea, hem anat configurant els nostres interessos en 3 blocs:

Esforç i valors inherents al treball

Voluntariat i propostes de treball cooperatiu i comunitari

Anàlisi segons l’òptica cristiana del treball remunerat i de la crisi actual. Anàlisi dels nostres centres d’estudi i la relació amb el món laboral.

A través del següent material, que hem organitzat segons l’estructura veure-jutjar-actuar, volem fer un recorregut de formació que ens permeti aprendre i poder aplicar el que viurem en el nostre dia a dia. És per això que començarem pel que coneixem i ens toca més de prop, fent diversos tipus d’enquestes en el nostre entorn habitual. A continuació, treballarem quin és el concepte cristià del treball a través de la fitxa de Revisió de Vida, de diverses experiències, textos bíblics i altres lectures que us proposarem en aquest dossier. Finalment i ja de cara al final del proper curs, intentarem extreure actuacions concretes sobre com aplicar tot el que hem treballat en el nostre treball diari; ja sigui feina remunerada, voluntariat o estudi.

Volem comprometre’ns socialment per tal de construir un món millor a través del nostre esforç i treball, i què millor que dedicar un temps a aprendre com fer-ho?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: