«Dignitats trepitjades?»

El 28 de gener l’MCJ-MUEC va organitzar una taula rodona a la parròquia de Santa Madrona, a Poble-Sec.

L’activitat, sota el títol, “dignitats trepitjades?” va anar de la mà amb la campanya del moviment d’enguany, “Germans en dignitat”. Durant l’acte, es va poder conèixer molt bé algunes situacions on es vulnera la dignitat humana i que moltes vegades no estan gaire allunyades de les nostres vides.

Al voltant d’una rotllana, vam poder escolar l’experiència de l’Elena Capella, del Moviment Cristià d’Adults i treballadora de Càrites i de la Vicky Cedro i d’en Yussif del Moviment dels Focolars i col·laboradors del Centre Convivim. Tots tres ens van explicar des de la seva experiència, en quines situacions es vulnera la dignitat i què han fet ells al respecte, animant-nos així a reconèixer-les i actuar davant d’elles.

Després es va posar en comú en quines situacions els joves se’ns vulnera la dignitat, com són les etiquetes i els prejudicis, l’assetjament escolar o la precària situació laboral que tenim avui dia, on apareix la desil·lusió a partir de la manca d’oportunitats.

Gràcies a aquesta trobada, es va encendre les ganes d’acció i canvi de la nostra societat, buscant així un regne de Déu més just i equitatiu. A més a més, el moviment ha signat el manifest de Casa Nostra Casa Vostre, i ens sumem a la manifestació del 18 de febrer a favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants.

16388123_1398811530158788_2882862153238444520_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: