Formació sobre Economia Responsable

La formació sobre Economia Responsable ja està a punt d’arribar, i és per això que us en volem donar els últims detalls!

La formació començarà a les 10h del matí amb la pregària i serà al campus de la Ciutadella de la UPF (Aula 20.061 de l’edifici Jaume I, planta 0). En aquest link podreu trobar com arribar-hi:

http://www.upf.edu/campus/ciutadella/jaume.html

Finalment hi ha hagut una petita variació en l’horari, i la xerrada sobre Economia de Comunió serà a les 10.30h i la de Finances Ètiques a les 12.15h.

Després de les xerrades us proposem d’anar a dinar plegats al Fresc Co més proper per tal de comentar la jugada.

Si encara no heu confirmat assistència, us agraïríem que ho féssiu el més possible enviant-nos un correu amb el vostre nom i cognoms i indicant si us quedeu a dinar.

Moltes gràcies i esperem veure-us dissabte!

HORARI ACTUALITZAT

10.00h Benvinguda i pregària

10.30h “Cultura del donar i Economia de Comunió: realitat o utopia?”, per Josep M. Amorós i el grup dEconomia de Comunió del Moviment dels Focolars de Catalunya. L’Economia de Comunió va néixer l’any 1991 de la mà de Chiara Lubich, en una visita a Sao Paulo, on va observar el drama de la pobresa. Aquesta opció es basa en la cultura del donar i proposa comportaments inspirats en la gratuïtat, solidaritat i atenció als últims comportaments (que normalment es consideren típics d’organitzacions no lucratives) en la vida personal i en empreses en les quals és natural la recerca del benefici.

A partir del testimoni i les experiències de diversos membres de la comunitat d’EdC, tant en la vida quotidiana com en l’empresa, podrem reflexionar sobre un nou estil de vida de comunió.

Més informació al web: http://www.edc-online.org/

 11.15h Treball en grups sobre la xerrada dEconomia de Comunió

 11.45h Descans i cafè i pastes per als assistents

12.15h “Finances Ètiques: Diners amb valors”, per Xavi Teis, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona en l’especialitat de desenvolupament econòmic. Des de l’any 2009 treballa a FETS- Finançament Ètic i Solidari- com a tècnic de projecte. Aquesta entitat es dedica a la difusió i sensibilització de les finances ètiques.

La xerrada consisteix en una aproximació al projecte de les finances ètiques. S’explicarà, de forma simple, el funcionament del sistema financer i les lògiques bàsiques dels bancs i caixes tradicionals i algunes de les conseqüències que les seves accions provoquen. Seguidament, s’explicarà què són les finances ètiques i sobre quina base teòrica i quins principis es construeix. I finalment farem un repàs pràctic a les principals iniciatives financeres ètiques que treballen a casa nostra.

Més informació al web: http://www.fets.org/

13h Treball en grups sobre la xerrada de Finances Ètiques

14.00h Dinar

Anuncis

3 responses to “Formació sobre Economia Responsable”

  1. Carlos Fernandez says :

    Gracias por la estupenda acogida que nos dísteis y por el vivo intercambio entre todos. Aprendí mucho.
    Carlos Fernández Tadeo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: