Trobada ibèrica a Barcelona “Indigneu-vos construint dignitat”

Manifest resultant de la trobada:   Indigneu-vos construint dignitat

El passat maig ens vam trobar a Barcelona 10 militants de MCE Portugal, JEC Espanya i MUEC Català, en motiu de la Trobada Ibèrica 2011 per reflexionar sobre “Com poden els nostres moviments ajudar a lluitar contra l’exclusió social?”.
Per tal de treballar aquest tema vam conèixer més de prop tres experiències diferents amb un compromís creient de rerefons. Per començar vam visitar el Cottolengo, un centre que, confiat en la Divina Providència, acull a malalts crònics i incurables. És realment una família molt gran on es viu intensament l’alegria de Jesús dia a dia i on s’intenten desenvolupar al màxim les capacitats de cadascú. També vam visitar la parròquia de Santa Maria del Taulat, al Poblenou, on el pare Francesc Romeu ens va presentar l’exemple d’una parròquia compromesa amb la realitat d’exclusió social que l’envolta. Finalment vam anar al centre Sant Francesc d’Assís, que està destinat a persones sense llar que intenten sortir de la situació d’exclusió en la qual viuen gràcies a la tasca diària dels voluntaris del centre.
Aquestes experiències ens van servir per reflexionar sobre la necessitat de que el nostre moviment doni a conèixer als joves universitaris la tasca que realitza l’Església amb els més desafavorits, i sobre la necessitat d’implicar-nos com a moviment en tasques de voluntariat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: