Dedicació del temple de la Sagrada Familia per part de Benet XVI

SPANISH – ENGLISH VERSION

Barcelona acull el mes de novembre un fet històric per a la ciutat i pels cristians que hi viuen: la dedicació del Temple de la Sagrada Família per part de Benet XVI.  En aquesta obra del Modernisme podem trobar de la mà de Gaudí una perfecta síntesi entre fe i art.

Per tal d’aprofundir en el sentit d’aquest fet, volem entendre amb l’ajut d’una sessió teològica la relació entre la fe i l’art, així com l’exercici del ministeri petrí dins l’Església.

La concreció de l’experiència cristiana de l’arquitecte Gaudí a la Sagrada Família és una bona forma d’observar la presència de la fe en l’art i la societat. A la seva obra en general, i en la Sagrada Família en particular, trobem una voluntat evangelitzadora que es transmet a través de cada detall. L’obra arquitectònica de Gaudí va dirigida a donar glòria a Déu. L’exemple del Temple de la Sagrada Família ens permetrà reflexionar sobre l’experiència estètica com a vivència també de fe. La fe té molt a dir en la creació artística, així ho observarem i intentarem entendre en aquest Temple.

La visita del Papa és també una oportunitat per descobrir la seva tasca dins l’Església. La configuració del ministeri de Pere al llarg de la història de l’Església ens pot ajudar a entendre la present situació del successor del cap dels apòstols i la seva assumpció de tasques actual.

La participació en la celebració de la dedicació de la Sagrada Família és la millor forma de cloure aquesta sessió teològica. És l’oportunitat de viure d’aprop totes les reflexions que puguin sorgir al voltant dels temes que s’exposaran, es qüestionaran i compartiran el dia anterior. També és el moment de fer celebrar junts la fe amb tots aquells que vulgueu compartir aquest event amb l’Església de Barcelona.

Aquest acte està va dirigit a joves, estudiants, universitaris o professors aixi que  si tens ganes de participar, fes un cop d’ull al programa i apuntat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: